Phenom Pharos G2: Desktop SEM met FEG-resolutie binnen het bereik van ieder lab

Sedert de ontwikkeling van de eerste Phenom desktop SEM toestellen in de periode 2006-2007 heeft deze technologie een enorme evolutie ondergaan. Een tweetal jaren geleden lanceerde Thermo Scientific, de huidige eigenaar van de Phenom product range, alweer de zesde generatie Phenom ProX G6.

Kom hier alles te weten over de huidige desktop SEM technologie

De democratisering van de SEM-technologie

Door de opkomst van de desktop SEM technologie heeft electronen microscopie als beeldanalyse- en analytische techniek toegang gevonden in duizenden labs wereldwijd. Niet enkel het interessante investeringsbudget en lage cost-of-ownership, maar belangrijker nog het “desktop” aspect (waarmee we vooral verwijzen naar het overbodig zijn van een gespecialiseerde infrastructuur op vlak van labruimte, trillingsreductie, schommelingen in omgevingstemperatuur, druk…) en de intuïtieve user interface (waardoor de technologie kan gebruikt worden door een groot aantal niet-gespecialiseerde operatoren) zijn verantwoordelijk voor deze spectaculaire doorbraak. “De democratisering van de SEM-technologie”, zoals een spreker het tijdens een speech op een recent congres noemde.

Een volgende stap in de ontwikkeling van desktop SEM-technologie kwam met de integratie van FEG-SEM technologie in een desktop SEM. FEG-SEM (Field Emission Gun – Scanning Electron Microscope) biedt beeldvorming met de allerhoogste resolutie in vergelijking met gewone SEM. Het garandeert een hoge helderheid, scherpe beelden en een stabiele electronenbundel-stroom.

Gewoonlijk zijn FEG-SEM’s grote floormodel systemen, maar dezelfde hoge resolutie technologie is nu beschikbaar met de Thermo Scientific Phenom Pharos.

Thermo-Fisher-Phenom_Pharos

Meer weten over de Phenom Pharos?

Download de Phenom Pharos product brochure hier.

Download hier

Allerhoogste resolutie

Alumina coating

Alumina coating

FEG biedt de allerhoogste resolutie, met een hoge helderheid, scherpe beelden en een stabiele bundelstroom. De Phenom Pharos G2 biedt een resolutie van ≤2nm @20kV SE. Dit laat de vorm van nanodeeltjes zien, onvolkomenheden in coatings en andere kenmerken die door andere SEM’s gemist zouden worden, inclusief deze met een traditionele wolfraambron.

Nu in een desktop instrument

FEG-SEM’s zijn meestal grote systemen die een eigen ruimte met speciale infrastructuur en aansluitingen vereisen. Ze zijn vaak moeilijk te bedienen en vereisen hoogopgeleide specialisten. Daarom wordt FEG-SEM werk vaak uitbesteed aan servicelaboratoria of centrale faciliteiten.

Het is nu echter veel realistischer om een FEG-SEM in huis te hebben. De Phenom Pharos G2 Desktop FEG-SEM is de enige desktop SEM met een FEG-bron. Hij is eenvoudig te installeren en te bedienen, zodat je niet langer afhankelijk bent van externe diensten.

Thermo-Fisher-Phenom_Pharos
juni 19, 2024