Goed werkgeverschap

Als werkgever zorgt Benelux Scientific goed voor haar personeel. Dit gaat verder dan een mooi salaris.

Het gaat hierbij ook over het bieden van doorgroei- en ontwikkelings­mogelijkheden, een goede werk-privébalans en een goede sfeer binnen het bedrijf.

Goed werkgeverschap betreft ook het steunen van je werknemer als het net even minder gaat. Denk bijvoorbeeld aan ziekte of arbeidsongeschiktheid. Uiteindelijk plukt het bedrijf van goed werkgeverschap ook de vruchten.

Door goede persoonlijke begeleiding, fijne secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede sfeer zorgen wij ervoor dat onze werknemers gelukkiger zijn. Gelukkige werknemers werken harder en presteren beter. Ook verlagen we zo het verzuim en het personeelsverloop.

Kortom: Onze werknemers zijn het verhaal achter het succes van meer dan 20 jaar Benelux Scientific. Hun diversiteit, creativiteit en talent stelt ons tenslotte in staat om innovatieve technologie en producten naar de industrie en academische wereld te brengen. Daarbij altijd in het oog houdend dat hun tijd op het werk een positieve invloed heeft op hun leven.

Milieu en maatschappij

Bij Benelux Scientific staat de aandacht voor het milieu hoog in het vaandel. Op vele fronten zijn wij in onze bedrijfsvoering constant bezig met hoe we de aarde op een juiste manier kunnen overgeven aan de nieuwe generaties.

Al ruim vóór het invoeren van het zogenaamde eerste verpakkingsconvenant hielden wij ons bezig met het efficiënt gebruik van verpakkingsmateriaal door deze te minimaliseren of her te gebruiken. Verpakkingsmateriaal dat uiteindelijk niet meer te gebruiken is, wordt uiteraard gescheiden ingezameld.

Onze buitendienst is uiteraard veel op de weg om onze waardevolle klanten en leveranciers te bezoeken. Echter daar waar mogelijk plannen we gesprekken met klanten en leveranciers nu ook in via online meetings. Dit scheelt ook nog eens veel tijd! Uiteraard beseffen we ook dat fysieke bezoeken noodzakelijk blijven. Ons wagenpark proberen we dan ook steeds milieuvriendelijker te maken door (deels) elektrische te gaan rijden.

Sinds december 2020 heeft Benelux Scientific zijn intrede gedaan in een nieuw pand in Ede. Dit gaf ons meteen de mogelijkheid kritisch te kijken naar aanpassingen waardoor het gebruik van elektriciteit kon worden verminderd. Met een simpele aanpassing van conventionele TL-verlichting naar LED verlichting hebben hier grote stappen kunnen zetten.

Benelux Scientific ontleent haar bestaansrecht uit het leveren van laboratoriuminstrumenten. Niet zelden vervangen onze klanten afgeschreven instrumenten die door middel van een opknapbeurt vaak nog aan een tweede leven toe zijn. Benelux Scientific moedigt dit actief aan door geld te geven voor dit soort instrumenten. Deze instrumenten vinden dan hun weg bij klanten met een lager budget. Twee vliegen in één klap!

En als het instrument dan echt aan het eind van zijn leven is? Wij verzamelen deze instrumenten en zorgen voor een duurzame afvoer. Waardevolle metalen en onderdelen worden professioneel verwijderd en de rest gescheiden afgevoerd.

Al doen we inmiddels al behoorlijk wat bij Benelux Scientific om goed om te gaan met het milieu we beseffen ons dat het nooit voldoende kan zijn. Heeft u voor ons advies of tips waar we ons nog kunnen verbeteren? Laat het ons uiteraard gerust weten.