Adequate meetresultaten in extreme omstandigheden met RuboLab

Op veel onderzoeksterreinen is een nauwkeurige bepaling van de (veranderende) massa van monsters van groot belang. Op het moment dat echter het meten onder hoge druk, temperatuur en/of met agressieve gassen en rol speelt is een analytische balansen met hoge resolutie alleen niet meer voldoende en is de Magnetische Suspensie Balans van Rubolab dé oplossing.

In bepaalde sectoren zoals de gasindustrie vinden deze processen vaak plaats onder technisch veeleisende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan hoge druk, extreme temperaturen en/of agressieve en toxische omstandigheden.

Producenten liepen hierdoor al snel tegen bepaalde barrières aan. De courant in de handel verkrijgbare analytische balansen zijn namelijk niet bestand tegen deze extreme omgevingsfactoren.

Magnetic Suspension Balance

Het Duitse Rubolab heeft hiervoor de techniek van de Magnetische Suspensie Balans opnieuw opgepakt en verder ontwikkeld. De Magnetische Suspensie Balans‑technologie van RuboSORP maakt het mogelijk om hoogwaardige analyses uit te voeren onder de meest extreme condities.

Wat is een magnetische suspensiebalans?

Bij de Magnetische Suspensie Balans technologie bevindt een industriële microbalans zich buiten de meetcel. Zeer kleine massaveranderingen van een monster dat blootgesteld wordt aan hoge druk, hoge temperatuur en/of agressieve gassen kunnen nauwkeurig bepaald worden doordat het “hangt” aan een contactloze magnetische suspensiekoppeling.

Deze technologie garandeert metingen binnen een drukbereik tot 700 bar en een maximum temperatuur van 400°C. De cel, alsook alle onderdelen die met gassen/dampen in contact komen, zijn bestand tegen agressieve en giftige atmosferen.

De applicatie biedt volgende troeven:

  •   adsorptie van corrosieve en/of giftige gassen
  •   adsorptie van gassen en vloeistoffen onder hoge druk/temperatuur
  •   absorptie van dampen

Meer weten?

Boek hier je demo!

RuboSORP

De RuboSORP is gekend om zijn veelzijdigheid van Rubolab’s magnetische suspensiebalans. Hieronder vertellen we graag meer over in detail.

Simultane meting van twee monsters

De magnetische suspensiebalans kan gelijktijdig twee verschillende monstermaterialen of monstermateriaal en zinker meten.

Geforceerde doorstroom meetcondities

De magnetische suspensiebalans kan worden uitgerust met een geforceerde doorstroming door monsterkroes die de interactie tussen het monster en de omringende vloeibare atmosfeer verbetert.

Meest geavanceerde magnetische suspensiebalanstechnologie

Deze balans is uitgerust met een zelfoptimaliserende besturingseenheid voor de magnetische ophangingsbalans en een storingsbestendige hogesnelheids-ethernetinterface.

Geïntegreerde berekening van de meetonzekerheid

De software die wordt gebruikt voor de besturing van de RuboSORP Magnetic Suspension Balance bevat een geïntegreerde berekening van de meetonzekerheid volgens de GUM-richtlijnen (Guide to the expression of uncertainties in measurement). Dit maakt een meer holistisch beeld van de gegevens en het beste niveau van wetenschappelijk werk mogelijk.

Vragen?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden met RuboLab? Neem dan hieronder vrijblijvend contact met ons op. Onze experts vertellen je graag meer.

Neem hier contact met ons op
maart 28, 2022