Benelux Scientific gaat de samenwerking aan met Linkam voor hot stage microscopen

Benelux Scientific kondigt een nieuwe samenwerking aan met Linkam Scientific voor de distributie van de hot stage microscopen en toebehoren in Nederland en België. Dit sluit ontzettend goed aan op het bestaande aanbod aan microscopie oplossingen en biedt Benelux Scientific de kans om klanten een range van heating en cooling stages instrumenten aan te bieden bij temperaturen tussen -195°C en 1500°C.

Hot Stage Microscopie is een techniek die wordt gebruikt om materialen te bestuderen bij verhoogde temperaturen. Het combineert de kracht van optische microscopie met de mogelijkheid om monsters te verwarmen en de veranderingen in hun structuur en eigenschappen in realtime te observeren.

Bij Hot Stage Microscopie wordt het monster op een speciale verwarmingsplaat geplaatst die nauwkeurig kan worden gecontroleerd om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Vervolgens wordt een microscoop gebruikt om het monster te observeren terwijl het wordt verwarmd. Door de microscoop in combinatie met de verwarming te gebruiken, kunnen onderzoekers de effecten van temperatuur op het monster bestuderen en fenomenen zoals faseovergangen, kristallisatie, smelten en chemische reacties visualiseren.


Hot Stage Microscopie is van onschatbare waarde gebleken in verschillende wetenschappelijke en industriële toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in materiaalkunde, chemie, geologie en farmaceutisch onderzoek. Het stelt onderzoekers in staat om de thermische eigenschappen van materialen te bestuderen, zoals de temperatuur waarbij ze van fase veranderen, de vorming van kristallijne structuren en de stabiliteit van materialen bij verschillende temperaturen. Het kan ook worden gebruikt om de effecten van warmte op biologische monsters te bestuderen, zoals het gedrag van eiwitten of de groei van cellen onder verschillende temperaturen.

Loran Benelux Scientific

Loran Mak, Technische Sales Specialist bij Benelux Scientific, legt uit: ”Linkam Scientific is een gerenommeerde fabrikant van heating stages en wij zijn zeer verheugd dat Benelux Scientific haar klanten in de Benelux oplossingen kan bieden met deze innovatieve instrumenten, die kunnen werken met geregelde temperatuur, atmosfeer, vocht, druk of vacuüm en toepasbaar zijn op Olympus, Nikon, Zeiss, Leica, Euromex en andere A-merken.

Naast de complete systemen met  digitale beeldvorming, camera’s en software, zien we ook veel toepassingen voor de speciale modellen, die microscopie combineren met calorimetrie, reologie en mechanische beproeving en de systemen die werken met x-ray, (FT)IR of Raman, onderzoek van vriesdroog processen en cryobiologie.

De Hot Stage microscopen van Linkam Scientific bieden waardevolle inzichten in de dynamische processen die zich afspelen bij verhoogde temperaturen en helpen wetenschappers en ingenieurs bij het begrijpen en optimaliseren van materialen en processen. Het opent de deur naar nieuwe ontdekkingen en toepassingen in verschillende wetenschappelijke en technologische gebieden.

Over Linkam Scientific

Linkam Scientific is producent van wetenschappelijke instrumenten die helpen materialen te karakteriseren, van polymeren tot biologisch weefsel en van metalen tot composieten. De Linkam instrumenten worden gebruikt voor onderzoek door ’s werelds meest geavanceerde wetenschappelijke organisaties en bedrijven. Linkam Scientific is ruim 40 jaar geleden gestart door de Nederlander Arnold Kamp en produceert alle instrumenten in een gloednieuwe fabriek in de UK.

Meer weten over Linkam?
Contacteer onze productspecialist hier
juni 30, 2023