Polyester poedercoatings voor bouwkundige toepassingen: “Niet testen is geen optie”

Covestro Resins, het vroegere, DSM Resins, is een in Nederland gevestigde fabrikant van polyester poedercoatings voor bouwkundige toepassingen. Hun klanten bevinden zich voornamelijk in de bouwsector. Vanzelfsprekend zijn de omstandigheden waarin hun producten gebruikt worden vooral buiten, in alle klimaten en weersomstandigheden.

In de 60 jaar dat Covestro poedercoatings produceert, heeft het bedrijf veel verouderingstesten uitgevoerd, waarbij het meer dan 30 jaar aan gegevens heeft verzameld. De voornaamste vormen van degradatie waarover Covestro zich zorgen maakt zijn kleurverandering en glansverlies. Zoals bij veel verf- en coatingsproducenten, zijn hun producten duurzame materialen die bedoeld zijn om lang mee te gaan. Covestro evalueert en test op kleur- en glansverandering over een periode van ongeveer 10 jaar. Ze voeren versnelde tests in het lab uit op alle nieuwe producten, waarna deze worden toegevoegd aan een outdoor testing programma.

Covestro beschouwt het testen op verwering als een essentieel onderdeel van hun productontwikkelingsstrategie. De bibliotheek van gegevens die zij hebben verzameld, stelt hen in staat een garantie van 10 jaar te bieden. Volgens hen is het belangrijkste voordeel van dit testwerk dat de klanten tevreden zijn, en daar kan geen prijs op worden gezet.

Lees hier het volledige klantenverhaal van Covestro.

Hoe gaat Covestro hierbij tewerk? 

Voor zowel de indoor testen in het lab als het outdoor testing programma werkt Covestro samen met Benelux Scientific die distributeur zijn van het Amerikaanse Q-Lab, een wereldleider op het vlak van verouderings-, verwerings – en corrosietesten.

Q-Lab biedt versnelde laboratorium- en outdoor testoplossingen aan. 

Bij versnelde laboratoriumtesten denken we hierbij vooral aan verouderingskasten die onder invloed van UV, zichtbaar licht, temperatuur en vocht, versneld verwering simuleren.

  • De Q-SUN range simuleert UV- en zonlicht in combinatie met temperatuur en vocht door waterspray en/of RH-regeling.
  • De QUV verouderingstesters simuleren de specifieke invloed van kortegolf UV-zonlicht in combinatie met condensatie of thermal shock door waterspray.
  • Voor outdoor testen biedt Q-Lab een range aan testfaciliteiten aan op verschillende locaties in de US zoals Arizona en Florida. Deze zijn met zorg uitgekozen vanwege de extreme condities op het gebied van zonlicht en vochtigheid. Ze bieden meteen de meest realistische voorspellingen op vlak van product performantie. Dergelijke blootstellingstests kunnen jaren in beslag nemen, maar bieden nog steeds het beste referentiekader voor aanvullende indoor testen.

Meer info over het volledige productgamma van Q-LAB vindt u in de brochure die u hier kunt downloaden:

Interesse of vragen?

Neem een kijkje op onze website, bel ons of regel een afspraak met onze product specialisten via ons antwoordformulier.

mei 18, 2022