NETZSCH STA509 Jupiter® Series: Proven Excellence

Proven Excellence,  daar is de NETZSCH STA509 Jupiter® Series een prachtige illustratie van. Maak kennis met deze reeks zorgvuldig op maat gemaakte simultaan thermische analyzers, elk ontworpen om te voldoen aan de verschillende behoeften van de klant: De STA 509 Jupiter® Classic, Select en Supreme.

Maar eerst, wat is STA en hoe is dat ontstaan?

STA – Samen met dilatometrie is deze klassieke thermische analysetechniek één van de oudste in de geschiedenis van NETZSCH-Gerätebau GmbH. STA instrumenten zijn geëvolueerd uit de differentiële thermische analyse (DTA) techniek. In 1954 bouwde NETZSCH de eerste DTA (zie foto) voor de karakterisering van mineralen (kaolinen, klei, enz.). De DTA werd onder andere gebruikt voor de bepaling van minerale fasen en was een belangrijke methode voor de selectie en kwaliteitsborging van keramische grondstoffen voor de porseleinindustrie in Noord-Beieren.

Later maakte de combinatie met een thermobalans (TGA) de gelijktijdige bepaling van energetische effecten en massaverliezen mogelijk. Dit maakte het mogelijk om gewichtsverliezen – bijvoorbeeld als gevolg van dehydratatie of ontledingsreactie – toe te wijzen aan de endotherme of exotherme DTA-pieken tijdens een meting.

Waarom zou ik STA gebruiken?

STA biedt de mogelijkheid om zowel TGA- als DSC-gegevens tegelijkertijd te verzamelen. Dit betekent dat je gegevens over massa- en warmteveranderingen in één enkel experiment kunt verkrijgen, wat tijd en moeite bespaart. Omdat zowel de TGA- als de DSC-metingen in hetzelfde apparaat plaatsvinden, zijn de gegevens direct gesynchroniseerd. Dit helpt bij het gemakkelijker interpreteren van de relatie tussen massa- en warmteveranderingen, omdat je precies dezelfde temperatuur- en tijdsprofielen en meetcondities gebruikt voor beide soorten metingen.

Het geeft een completer en betrouwbaarder beeld van de thermische eigenschappen van materialen.

Het gebruik van een STA vermindert de noodzaak voor meerdere experimenten en het overdragen van monsters tussen verschillende apparaten. Dat is efficiënt en verkleint de kans op fouten. In plaats van te investeren in twee afzonderlijke apparaten, kan een STA een kosteneffectieve oplossing zijn, vooral als je regelmatig behoefte hebt aan zowel TGA- als DSC-gegevens.

Waarom kiezen voor de NETZSCH STA509?

Om te beginnen vanwege de uitstekende prestaties gekoppeld aan een geavanceerd ontwerp.

  • De STA 509 Jupiter® serie verhoogt de productiviteit met een geïntegreerd kleurendisplay om voorgeprogrammeerde metingen te starten.
  • Het modulaire ontwerp van de STA 509 Jupiter®, met verwisselbare ovens en sensoren, kan worden aangepast aan verschillende toepassingen met temperaturen van -150°C tot 2400°C, waardoor veelzijdigheid wordt geboden voor zowel industriële als academische toepassingen.
  • De elektronisch gecompenseerde bovenlader balans biedt optimale prestaties en gebruiksgemak, waardoor het de ideale keuze is voor flexibele analytische systemen en gekoppelde gasanalyse. Het vacuümdichte ontwerp en de nauwkeurige spoelgasregeling maken toepassing mogelijk van zeer zuivere atmosferen, waaronder inerte, oxiderende, reducerende en corrosieve gassen. Lees meer over het H2Secure Concept.
  • De integratie van een nanogram balans en hoogwaardige DSC zorgt voor uitzonderlijke nauwkeurigheid met minimale drift en ongeëvenaarde flexibiliteit voor het verwerken van grote monsters.
  • Elektronische warmtestabilisatie en Eco Mode verbeteren de efficiëntie en zorgen voor piekprestaties terwijl het energie- en gasverbruik aanzienlijk wordt verminderd, wat resulteert in duurzaamheid en aanzienlijke besparingen.
  • Een verscheidenheid aan monsterhouders breidt de reeks toepassingen uit. De integratie van gekoppelde gasanalyse met MS, FT-IR of GC-MS breidt de analytische mogelijkheden van de STA 509 Jupiter® verder uit.
  • Proteus® Software voor meten en analyseren van de data. Automatische evaluatie en identificatie van TGA en DSC resultaten, simultaan!

Meer weten over Netzsch?

Over de vele andere fantastische functies van de STA509 kan onze productspecialist Loran Mak u alles vertellen. Neem direct contact op met Loran.

Gerelateerde artikelen

oktober 17, 2024