Aralab zorgt voor farmacie en temperatuur

Binnen de farmacie is de houdbaarheid erg belangrijk. Elk medicijn of cosmetisch product heeft, op basis van zijn unieke samenstelling, bepaalde behoeften inzake houdbaarheid of ‘shelf life’.

Het onderzoeken van de shelf life van farmaceutische producten ‑zowel voor menselijk als veterinair gebruik‑ dient in een gecontroleerde omgeving te gebeuren. De Aralab Stability klimaatkasten zijn aangewezen om de houdbaarheid van producten te bestuderen. Het actieve ingrediënt mag na verloop van tijd en/of onder invloed van licht immers niet degraderen of veranderen. Dergelijke factoren kunnen de werking en de efficiëntie van een product danig beïnvloeden. D.m.v. klimaatkasten testen we dus de houdbaarheid van producten. De standaard range is -5°C tot +45°C.

Klimaatkast

Dit houdt in dat het testen van al deze producten eveneens in een gecontroleerde omgeving dient te gebeuren. Dit geldt voor medicatie voor zowel menselijk als veterinair gebruik.

Een klimaatkamer wordt binnen de farmacie en de cosmetica-industrie gebruikt voor stabiliteitstesten op medicijnen en temperatuurafhankelijke producten.

Onderzoekers willen een zeer duidelijk antwoord op de vraag: Hoe lang blijft de werkzame stof in een medicijn stabiel bij verschillende opslag- en transportcondities?

Aralab

Het Portugese Aralab is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en onderhouden van gecontroleerde klimaatkamers van uitmuntende kwaliteit. Sinds 1985 hebben ze methoden ontwikkeld en verder geperfectioneerd om temperatuur, vochtigheid, licht, luchtstroom en vele andere omgevingscondities te creëren, te regelen en te controleren. Er worden enkel hoogwaardige onderdelen gebruikt voor de vervaardiging van Aralab’s klimaatkamers. Gebruikers dienen namelijk te beschikken over de beste apparatuur voor hun onderzoeks- en testdoeleinden.

Je vindt talrijke producenten van klimaat- en stabiliteitskamers. Bij Benelux Scientific kiezen we uiteraard zorgvuldig onze partners uit. Na een grondige screening hebben we Aralab opgenomen in onze selectie van leveranciers.

Aralab apparatuur wordt verkocht, verscheept en onderhouden over de hele wereld. Deze expertise stelt Aralab in staat om continu nieuwe oplossingen en producten aan te bieden die de kwaliteit garanderen die wij onze klanten beloven. De belangrijkste onderscheidende factor van Aralab in vergelijking met enkele van haar belangrijkste concurrenten, is het vermogen om een breed scala aan opties en aanpassingsmogelijkheden aan te bieden, geïntegreerd in een getest, functioneel en betrouwbaar pakket dat een track record heeft van jarenlange prestaties, over meerdere geografische gebieden in de meest veeleisende toepassingen.

FitoClima 600 & 1200 stability

De FitoClima stabiliteits- en lichtstabiliteitstestkamers combineren de perfecte omgevingscontrole met de nodige flexibiliteit om de steeds veeleisender wordende behoeften van klanten op te vangen.

De FitoClima heeft een arsenaal aan kenmerken die binnen de farmacie een sterke meerwaarde betekenen:

  • Minimale afmetingen voor efficiënt gebruik van de beschikbare laboratoriumruimte
  • Future-proof ontwerp: configureer en op elk gewenst moment opnieuw het interieur voor het meest efficiënte gebruik van de beschikbare opslagruimte en inhoudsafmetingen
  • Optimale bescherming van de in de klimaatkamer geteste inhoud d.m.v. configureerbare alarmen:
  • hoge / lage temperatuur
  • vochtigheid
  • automatische e-mailmeldingen
  • Diagnose op afstand voor een snelle en accurate technische ondersteuning
  • FDA 21 CFR part 11 conforme software
  • In overeenstemming met en erkend door ICH, FDA, GMP en andere toonaangevende industriële normen

Gebruik van de FitoClima 600 & 1200 stability

Aralab ontwikkelde de FitoClima 600 & 1200 stability-klimaatkasten voor het accuraat simuleren en automatisch reproduceren van de vereiste omstandigheden volgens de ICH Q1B richtlijn voor het testen van de lichtstabiliteit.

Het automatiseren en beëindigen van lichtstabiliteitstesten verloopt met de FitoClima uiterst eenvoudig. Programmeren is kinderspel dankzij het nieuwe kleuren‑touchscreen ClimaPlus®. Zichtbaar licht en UV‑licht worden onafhankelijk geregeld en worden desgewenst geprogrammeerd op % of intensiteit. Beide lichttypes hebben geïntegreerde sensoren voor een nauwkeurige en traceerbare metind van de lichtsterkte in de controller.  De FitoLog® software is niet van de minste: hij voldoet aan FDA 21 CFR part 11 en biedt integrale datalogging van VIS- en UV-straling, temperatuur én vochtigheidsinformatie. De Fitoclima is flexibel in gebruik en kan door het simpel loskoppelen van de verlichting ook als klimaatkast gebruikt worden voor klimaatstabiliteitstesten.

Meer weten?

april 25, 2022