BRUKER Q4 POLO: DE “KLEINE REUS” VOOR METAALANALYSE

De Bruker Q4 POLO is een vonk optische emissie spectrometer van de nieuwste generatie. Zijn compacte formaat laat misschien anders vermoeden, maar de Q4 POLO laat niet met zich sollen. Het is een compacte spectrometer met superieure analytische prestaties die zich gerust mag meten met grotere exemplaren. Je gebruikt hem moeiteloos voor verschillende  toepassingen binnen de gehele metaalindustrie.

De Bruker Q4 POLO is de nieuwste toevoeging aan Bruker’s lijn van vonk optische emissie spectrometers. Hij combineert meerdere innovaties en komt zo tot prestatieniveaus die nog nooit eerder bereikt zijn met compacte vonk OES toestellen. Meer weten?

Bruker Q4 Polo

Toepassingsgebied

Talrijke nieuwigheden en optimalisaties zijn in de Bruker Q4 POLO opgenomen om een vonk optische emissie spectrometer te creëren die ongeëvenaard is. Naast zijn ongeziene analytische prestaties voor een uitgebreide reeks elementen maakt de Q4 POLO toepassingen mogelijk die voorheen ondenkbaar waren met dergelijke kleine toestellen.

De Bruker Q4 POLO heeft omwille van zijn vernuft én mini formaat natuurlijk meerdere toepassingsgebieden:

IJzer & staal

De verwerking van ijzer en staal vereist nauwkeurige en precieze analyseresultaten van een grote verscheidenheid van elementen, inclusief niet-metalen in zeer lage concentraties.

Aluminium

Het opvolgen van het fosfor- en alkaligehalte in aluminium.

Koper

Koper is de bouwsteen van vele soorten legeringen. De Q4 POLO behandelt ze allemaal, inclusief de zuurstofbepaling.

Application q4polo

Troeven van de Q4 POLO

Hij mag dan wel compact zijn, de Q4 POLO is ontworpen voor grootse prestaties. Daarom is hij uitgerust met de nieuwste technologie en software.

 • MultiVision™ optiek die het volledige elementaire bereik dekt met ongeziene prestaties en een verwaarloosbare ecologische  voetafdruk
 • AAC™ en ArgonShield™ zorgen voor een uiterst precieze stabiliteit op lange termijn zonder het argonverbruik te verhogen
 • de nieuwe SmartSpark™-bron met actieve detectie is volledig digitaal en uitgerust met detectie van niet-energetische ontladingen voor een grotere precisie en stabiliteit op lange termijn
 • minimaal argonverbruik d.mv. de argon spaarstand, met lagere operationele kosten als resultaat
 • eenvoudige analyse van draden en kleine voorwerpen en de mogelijkheid tot het analyseren van grotere monsters
 • correcte monsterpositionering en veilige werking voor een grote verscheidenheid aan monsters
 • klein formaat
 • superieure optische resolutie
 • geluidsarm (< 55 dB tijdens analyse)
 • ongelooflijke analytische stabiliteit
 • beperkt onderhoud en herkalibratie
 • optionele materialendatabase met meer dan 350.000 legeringen

Bekijk hier de video met product uitleg

Vragen of demo

Met de Q4 POLO voer je uiterst betrouwbare en zeer nauwkeurige analyses uit. Tel hierbij zijn handige formaat en besluit dat de Q4 POLO een absolute meerwaarde is voor elke gieterij of productievloer.

Benieuwd naar een demo of heb je vragen?

maart 22, 2023