Elektrospinning geoptimaliseerd met Thermo Scientific Phenom desktop SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers.  

Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met verschillende oriëntaties (bijv. uitgelijnde vezels, willekeurige oriëntaties of combinaties ervan) en morfologische structuren (bijv. buisvormige structuren, vlakke oppervlakken en asymmetrische configuraties). 

Customter testimonial Vivolta Benelux Scientific

De populariteit van de elektrospinningtechniek heeft ervoor gezorgd dat meerdere technologieën – weefselengineering, regeneratieve geneeskunde en inkapseling van bioactieve moleculen – de afgelopen tien jaar zijn ontstaan en aanzienlijk zijn geëvolueerd.

De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Toegang tot een elektronenmicroscoop (SEM) is dan ook een noodzaak om de kwaliteit van het product te controleren (kwalitatief en kwantitatief), maar ook om informatie in te winnen tijdens de ontwikkeling, en het proces zelf te optimaliseren.

Vivolta, een toonaangevende speler in de gezondheidszorg voor contractontwikkeling en productie van electrospun medische hulpmiddelen contacteerde ons voor de aankoop van een Thermo Scientific Phenom desktop SEM. Dit toestel helpt Vivolta vandaag om hun productontwikkeling aanzienlijk te versnellen en het kwaliteitscontroleproces te verbeteren, zodat ze hun klanten producten van hogere kwaliteit konden leveren. 

Deze customer testimonial is tot stand gekomen dankzij de samenwerking en input van Lisa Mitzer, Application Development Technician, geredigeerd door Bastiaan Terhaard, Application Development Liason en Dencho Gugutkov, SEM Specialist.

Vul hieronder uw gegevens in en download hier de Vivolta Customer testimonial.

april 10, 2024