Brandschone brandstof dankzij Grabner MINISCAN IR VISION

Velen onder ons hechten grote waarde aan een auto. Ondanks de hoge brandstofprijzen brengt hij ons ten allen tijden van A naar B. Naast een goed onderhoud is het gebruik van kwalitatieve brandstof cruciaal om je voertuig in goede conditie te houden.

Ook brandstof wordt daarom onderworpen aan strenge kwaliteitseisen.

De MINISCAN IR VISION zal je vanaf de eerste seconde verbazen.

Met deze kleine, draagbare brandstofanalysemeter haal je een snel, compact en robuust toestel in huis. Hij voorziet je van uitgebreide en automatische metingen van benzine, jet- en dieselbrandstoffen. 

Aan de hand van meer dan 100 brandstofparameters en componenten meet hij of aan de vooropgestelde brandstofspecificaties wordt voldaan. Daarom gebruik je ‘m voor analyse- en kwaliteitstesten voor het mengen van brandstoffen, algemene kwaliteitscontrole en voor onmiddellijke controle op het verkooppunt.

Meer dan 100 vooraf geconfigureerde parameters

De Miniscan IR Vision voert uiterst nauwkeurige verbindingsanalyses uit volgens de internationale normen:

 • ASTM D5845 voor zuurstofhoudende verbindingen
 • ASTM D6277 en EN 238 voor benzeen
 •   EN 14078 voor biodieselmengsels

Zijn ingebouwde temperatuurgeregelde dichtheidsmeter zorgt voor een exacte bepaling en stabiliteit van de brandstofdichtheid. Courante brandstofeigenschappen zoals octaan- en cetaangehalte, destillatie en dampdruk worden in no time automatisch bepaald. Niet minder dan enkele duizenden datapunten worden gebruikt om een uitmuntende voorspellingsnauwkeurigheid te garanderen.

Voor het bekomen van zijn accurate analyseresultaten maakt de Miniscan IR Vision gebruik van kalibratiegegevens die aan de strengste kwaliteitsnormen moeten voldoen. Hij is uitgerust met een database van monsters die zijn verzameld en geanalyseerd door SGS.

 

De thermo-elektrische temperatuurregeling van het vulsysteem, de meetcellen en de geïntegreerde dichtheidsmeter maximaliseren de nauwkeurigheid bij het meten van volume en massapercentage van brandstofverbindingen. Bovendien geniet dit toestel van Grabner’s

bewezen robuuste uitrusting, hetgeen hem geschikt maakt voor de meest uitdagende testomstandigheden.

Benieuwd naar meer?

Brandstofanalyse next level

Om je glashelder te tonen dat je met deze brandstofanalysetester recht in de roos schiet, sommen we graag nog eens de voornaamste troeven van de Miniscan IR Vision voor je op.

 • draagbare brandstofanalysetoestel voor benzine, diesel, kerosine en biobrandstofmengsels
 • detectie van verontreiniging
 • 10″ industrieel kleurentouchscreen
 • slim 2+1 celontwerp
 • lasergestuurd systeem
 • volledig spectrum PLS-analyse met superieure verwerkingskracht
 • bundelsplitser
 • luchtbellenvrij en robuust metaalvulsysteem
 • thermo-elektrische temperatuurregeling van de vulstof, de dichtheidsmeter en de cellen
 • toegang op afstand: altijd en overal, zoals het hoort vandaag de dag

De Miniscan IR Vision is bovendien te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Er zijn specifieke types voor benzine- of dieselanalyse. Het PRO-model omvat alle benzine-, diesel- en vliegtuigbrandstofanalyses in één analysetoestel. Speciale modellen kunnen uiterst eenvoudig worden geüpgraded naar een professionele uitvoering.

Wens je meer info of wil je een demo?

april 18, 2022