Bouwen op Fritsch A28 voor ongeëvenaarde beeldanalyse

De uitdrukking “op iemand kunnen bouwen” is niet uit de lucht gegrepen. Iets of iemand waarop je kunt bouwen, biedt vertrouwen, zekerheid en kwaliteit. Voor de bouwsector mogen dit zeker geen loze begrippen zijn. Om het onderscheid te maken met de (talrijk aanwezige) concurrentie en om je plek als gevestigde waarde binnen de bouwsector te behouden, doe je best beroep op de juiste mensen en -minstens zo belangrijk- de juiste apparatuur (Zoals de Fritsch A28) voor een snelle en grondige analyse en controle van je grondstoffen.

Denk bijvoorbeeld aan zand of grind in de verwerking van beton. De juiste diktes en verhoudingen t.o.v. alle grondstoffen zijn cruciaal voor een kwalitatief product. De kleinste wijziging doet afbreuk aan de kwaliteit ervan en dat wil je natuurlijk niet.

Dynamische beeldanalyse in de bouwsector

Dynamische beeldanalyse (DIA – Dynamic Image Analysis) is een moderne, adequate methode voor deeltjeskarakterisering. Deze techniek laat toe om zeer minutieuze grootteverdelingen en vormparameters te verzamelen van de meest uiteenlopende grondstoffen. Grote troef: met DIA voer je uiterst snelle analyses uit met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid over een zeer breed meetbereik.

Met de Fritsch A28 ImageSizer, gebruik makend van de DIA-technologie, haal je een prachtig staaltje innovatie in huis. Hij biedt de voordelen van een analyse via een microscoop, maar door zijn volautomatisch proces registreert dit toestel een aanzienlijk hoger aantal deeltjes: tot wel 75 beelden per seconde! Het resultaat van de analyse is meteen zichtbaar zoals bij een microscoop: geen ingewikkelde evaluatieprocedures maar onmiddellijk haarscherpe resultaten!

Kortom: Snellere, representatieve resultaten en een hogere nauwkeurigheid bij de evaluatie zorgt voor een aanzienlijke kwaliteitsverhoging van jouw producten. Vraag hier je demo.

Fritsch A28 dynamische beeldanalyser

De Fritsch Analysette 28 ImageSizer is omwille van zijn vernuftige technologie jouw ideale particle sizer voor zowel droge als natte metingen. Hij is flexibel inzetbaar voor alle toepassingen die uiterst nauwkeurige, reproduceerbare meetresultaten vereisen inzake deeltjesvorm en -grootte.

Met behulp van het optische DIA-proces verkrijg je accurate resultaten voor een breed meetbereik en voor meerdere vormparameters. Bovendien is de Fritsch A28 een zeer eenvoudig en kosteneffectief alternatief voor deeltjesanalyse via een zeeftoestel.

Zeefanalyse is een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Bovendien levert het slechts een ruwe inschatting van de deeltjesgrootte op, hetgeen voor veel producten en sectoren ontoereikend is.

De Fritsch A28 is hét alternatief dat komaf maakt met lange, inefficiënte werkingsprocessen: monster toevoegen, meting starten en klaar. In geen tijd heb je de gevraagde analyse in een handig rapport. Hij voorziet volautomatisch in deeltjesgrootteanalyse en vormparameters. Het resultaat: een ongeziene flexibiliteit voor verschillende meettaken tegen een evenwichtige prijs-prestatieverhouding.

Alle voordelen op een rij

  • grote tijdswinst: resultaat in enkele minuten
  • maak komaf met arbeidsintensieve processen: leg het monster eenvoudigweg op de trilgoot, klik op start en klaar! De rest volgt automatisch, inclusief gedetailleerde rapportage
  • minutieuze analyse: nauwkeurige beelden van de deeltjesgrootte en -vorm
  • extra groot meetbereik: individueel instelbaar
  • camera met topprestaties: voorzien van telecentrische lenzen
  • snelle, eenvoudige bediening: via SOP-besturing
  • ISS: krachtige, geïntegreerde beeldanalysesoftware
  • veelzijdige vormanalyse: uitgebreide bibliotheek voor morfologische analyse
  • Quality control: handige tools voor betrouwbare kwaliteitsbewaking
  • Meten is weten: praktische rapportgenerator voor individuele presentatie van de meetresultaten

Ben je al helemaal weg van Fritsch A28? Of heb je toch nog enkele vragen?

maart 28, 2022