Monstervoorbereiding simpel uitgelegd

Consistent, representatief, nauwkeurig

Een consistente en herleidbare monstervoorbereiding leidt tot nauwkeurigere en herhaalbare analyseresultaten. Obstakels bij het hanteren of verkleinen van materialen met verschillende monstergroottes, vochtniveaus, fysische eigenschappen en materiaalgevoeligheid creëren extra uitdagingen bij kritische analyses.

Het verkrijgen van een representatief monster uit een hele batch kan variabel, complex en tijdrovend zijn. Dit is nog complexer als je te maken hebt met een gevarieerde hoeveelheid monsters. Hoewel het moeilijk is, is monstervoorbereiding een van de belangrijkste stappen in het verkrijgen van nauwkeurige gegevens uit analytische testen.

Bij het vermalen zijn er vaak beperkende factoren,

zoals de reologische eigenschappen van een materiaal, de ingrediënten of de vluchtige componenten. In dit geval worden consumentenproducten zoals blenders en koffiemolens ge

kozen voor laboratoriumgebruik. Messenmolens van industriekwaliteit bieden specifieke gebruiksmogelijkheden die verder gaan dan consumentenapparatuur. FRITSCH biedt een professionele laboratorium messenmolen: De PULVERISETTE 11.

Overgang van complex naar consistent

Een methode om een representatief monster te verkrijgen is door het hele monster te homogeniseren. Dit is vooral handig als het monster complex is.

Neem bijvoorbeeld een appel. Wat is de beste manier om dit monster voor te bereiden voor het testen? De schil eraf halen, de appel in kleine stukjes snijden of de appel in kleine stukjes snijden met de schil er nog aan. Het probleem is dat monsters die op verschillende manieren voorbereid zijn, een verschillende verhouding schil/appel kunnen hebben. Dit zou geen herhaalbare resultaten opleveren in meerdere samples van het monster. Als één deel van een monster meer van een te testen chemische component bevat, kunnen de resultaten inconsistent zijn. Door het monster te homogeniseren worden deze inconsistenties verminderd.

Vaak vereisen de gebruikte analytische testen gewogen monsters van slechts enkele milligrammen, waarbij een realistische willekeurige verdeling van karakteristieke kenmerken van het monster moeilijk lijkt. Een homogeen monster zorgt ervoor dat zelfs het kleinste fractie beter representatief is, zelfs als de complicaties van natte, olieachtige, vezelachtige, lage dichtheid of temperatuurgevoelige materialen overwonnen moeten worden.

Een compleet monster van < 40 ml-1500 ml kan in één keer verwerkt worden met de messenmolen PULVERISETTE 11, waardoor een heterogeen monster een homogeen mengsel wordt. Dit verwijdert de onzekerheidsfactor die komt kijken bij het proberen om monsters met complexe matrices te bereiden en zorgt ervoor dat elke fractie dat voor analyse wordt gebruikt, het monster als geheel vertegenwoordigt.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met Dennis Koeckhoven, onze productspecialist als u meer informatie wilt over Fritsch.

Herhaalbaarheid tussen gebruikers en locaties

Het is ook belangrijk dat elke operator hetzelfde representatieve monster kan maken zonder variatie tussen gebruikers of apparatuur. Met de Knife Mill PULVERISETTE 11 kunnen SOP’s worden aangemaakt voor specifieke monsters en gevalideerd in het laboratorium. Dit verhoogt de consistentie van de manier waarop het monster bereid wordt en kan fouten bij het bereiden verminderen.

Elke gebruiker kan eenvoudig de geprogrammeerde monstermethode selecteren, waarna de molen de rest van het werk voor hem doet. Dit zorgt ervoor dat het monster op exact dezelfde manier wordt bereid door verschillende gebruikers, laboratoria en locaties.

Contaminatie voorkomen

Zelfs de best geplande methode voor monstervoorbereiding schiet tekort als er verontreiniging optreedt tussen de monsters. Het is essentieel om een reinigingsstap te hebben die het vorige monster op betrouwbare wijze uit de molen verwijdert. De Messenmolen PULVERISETTE 11 biedt een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting is tussen monsters.

Het mes, dat stevig bevestigd is met een bajonetsluiting, kan met een simpele beweging verwijderd worden om schoon te maken. De standaard maalvaten van 1,4 L zijn verkrijgbaar in polymeer, glas of roestvrij staal. Voor verwerking met hoge doorvoer zijn er maalvaten voor eenmalig gebruik van 40 ml en 100 ml beschikbaar in zowel steriele als niet-steriele configuraties.

Alle onderdelen die in contact komen met monstermateriaal zijn vaatwasmachinebestendig of autoclaveerbaar voor steriele vermaling en klaar om opgenomen te worden in uw reinigingsvalidatieprotocollen.

De PULVERISETTE 11 messenmolen verwerkt een breed scala aan monstereigenschappen. Alle materialen zijn uniek. Als dit niet ideaal is voor uw toepassing, kunnen de toepassingsadviseurs van Fritsch u helpen bij het beoordelen van uw laboratoriumbehoeften. Ze helpen u graag bij het selecteren van de juiste molen en configuratie voor uw specifieke toepassing, of die nu nat, droog of cryogeen is.

Vragen? Contacteer onze productspecialist, Dennis voor meer info.

Contacteer Dennis hier
juni 26, 2023