In onze twee voorgaande artikelen kon u kennis maken met de Thermo Scientific Phenom desktop SEM en de mogelijkheden die de combinatie desktop SEM en chemische analyse met EDS te bieden heeft.
De combinatie van beeldvorming en chemische analyse in een desktop SEM opent bovendien enorme mogelijkheden op vlak van automatisatie en high-throughput applicaties.
Met de Thermo Scientific ParticleX desktop SEM heeft Thermo Scientific de Phenom XL desktop SEM gecombineerd met ParticleX Software en zo een krachtig platform gecreëerd voor de automatische analyse van deeltjesgrootte- en vorm in combinatie met EDS chemische analyse.
Hiermee speelt Thermo Fisher Scientific in op de groeiende vraag van een aantal produktiebedrijven om in het lab over geautomatiseerde SEM te beschikken. Deze trend, van uitbesteding naar eigen analyse, neemt snel toe. De voordelen, zoals de mogelijkheid tot geautomatiseerde desktop SEM analyses, chemische classificatie en verificatie volgens specifieke normen zijn duidelijk. Tijdige en nauwkeurige kwaliteitscontrole zijn voorwaarden voor de hedendaagse productie. De Thermo Scientific ParticleX is een veelzijdige SEM oplossing voor kwaliteitsanalyse binnen het eigen controlelab. Het resultaat zijn snelle, accurate en betrouwbare data.
De Phenom ParticleX is geautomatiseerd en biedt meervoudige monsteranalyse, waardoor testenen classificatie tot 10 keer sneller wordt. Uitbesteding duurt meestal tot 10 werkdagen, terwijl de Phenom ParticleX u zekerheid geeft binnen één dag. Het systeem is eenvoudig te bedienen en snel aan te leren, waardoor het gebruik van deeltjes- en materiaalanalyse binnen het bereik komt van wordt een bredere groep gebruikers binnenshuis.
Op basis van het Phenom ParticleX desktop SEM platform heeft Thermo Scientific een aantal toestelconfiguraties ontwikkeld die zich richten op specifieke applicatiedomeinen of industriesectoren:
Phenom ParticleX AM desktop SEM
De Thermo Scientific Phenom ParticleX AM is een multi-purpose desktop SEM ontworpen voor additive manufacturing, en garandeert zuiverheid op microschaal.
- Bewaak kritische kenmerken van metaalpoeders
- Controle van uw poederbed en poedergevoede additieve productieprocessen
- Identificeer deeltjesgrootteverdelingen, individuele deeltjesmorfologie en productvreemde deeltjes
Phenom ParticleX TC desktop SEM
De Thermo Scientific Phenom ParticleX TC (Technical Cleanliness) is een multi-purpose desktop SEM die de technische oppervlaktezuiverheid van onderdelen.
Deze parameter blijkt zelfs zo nauw samen te hangen met de kans op defecten dat de Duitse Vereniging van de Automobielindustrie (VDA) en de Internationale Organisatie van Normen (ISO) uitgebreide normen hebben ontwikkeld voor het karakteriseren van de reinheid van auto-onderdelen.
Phenom ParticleX Steel desktop SEM
Technici en onderzoekers in de staalproductie hebben scanning electron microscopy (SEM) en energie dispersieve X-straal spectroscopie (EDS) data nodig voor falingsanalyse en procesverbetering.
De Thermo Scientific Phenom ParticleX Steel desktop SEM is een multi-purpose desktop SEM die falingsanalyse en geautomatiseerde karakterisering van niet-metaal inclusies in staal mogelijk maakt.
Phenom ParticleX Battery desktop SEM
Bij batterijproductie en -onderzoek wordt de kwaliteit van de materialen steeds kritischer. Zo kunnen kleine verontreinigingen in het NCM-poeder desastreuze gevolgen hebben voor het eindproduct.
Om deze verontreinigingen effectief op te sporen, is SEM-beeldvorming met hoge resolutie nodig met EDS-analyse voor chemie. Bij volledige automatisering is deze combinatie een krachtig hulpmiddel voor de inspectie van de poederkwaliteit.
Phenom Perception GSR desktop SEM
GSR-analyse (Gun Shot Residue) van kruitsporen speelt een belangrijke rol bij de vaststelling of een vuurwapen bij een misdrijf is gebruikt. Gevestigde GSR-analysetechnieken zijn gebaseerd op het gebruik van een SEM, die wordt gebruikt om het monster te scannen en verdachte GSR-deeltjes te vinden.
Als een verdacht deeltje wordt gevonden, wordt een EDS-techniek (energie dispersieve spectroscopie) gebruikt om de elementen in dat deeltje te identificeren.